Persbericht 27 November 2023

Nieuwe licentienemer voor de organisatie van de sportevenementen MTB-Ameland, Tri-Ambla, Tussen Slik en Zand en Ameland Adventurerun.

Nadat duidelijk werd dat de licentieovereenkomst tussen de Stichting Sportpromotie Ameland (SPA) en Sporteiland; Casper van de Kamp, beëindigd zou worden, is SPA op zoek gegaan naar een partij die de licentie over wilde nemen. We zijn verheugd nu te kunnen melden, dat dit gelukt is. Vanaf 1 januari 2024 zullen de evenementen door 4Ameland georganiseerd worden.

Door wijzigende omstandigheden hebben Sporteiland en SPA afgelopen oktober in onderling overleg besloten deze overeenkomst per 31 december 2023 te ontbinden. Wij bedanken hierbij Casper nogmaals voor zijn jarenlange professionele inzet en wat hij voor SPA en de evenementen heeft betekend en wensen hem alle succes met zijn bedrijf en de evenementen die hij daarmee organiseert.

4Ameland zijn Robin en Myanou Kinsbergen in samenwerking met Françoise en Gerard Metz.

Robin en Myanou zijn de organisatoren van de Vuurtoren Trail op Ameland en andere trail-evenementen in Nederland, zij opereren onder de naam Cairn Trails & Adventures. Samen met Fysiotherapie Ameland van Gerard en Francoise Metz vormen zij 4Ameland.

Het bestuur van SPA heeft met 4Ameland het volste vertrouwen in een goede, kwalitatief hoogstaande voortzetting van de evenementen; MTB-Ameland, Tri Ambla, Tussen Slik en Zand en de Ameland Adventurerun.

Zodra dit voorstel op tafel kwam heeft Gerard vanzelfsprekend zijn taken als voorzitter neergelegd en zal hij per 31 december 2023 terugtreden uit het bestuur van SPA.

4Ameland gaat in de nieuwe licentieovereenkomst intensief samenwerken met SPA en andere belanghebbenden op Ameland. Het Amelander Sport Vervoer Fonds, de financiële ondersteuning van individuele sporters en initiatieven van verenigingen op het gebied van jeugdsport blijven met de nieuwe overeenkomst gewaarborgd.

Wij wensen Myanou, Françoise, Robin en Gerard heel veel succes bij de organisatie van de evenementen en bedanken Gerard voor zijn jarenlange inzet, zijn ideeën, zijn expertise, inspiratie en vooral zijn betrokkenheid bij de doelstellingen van SPA.

Stichting Sport Promotie Ameland

André Douwe de Vries, Marco Mosterman en Radboud de Vos