SPA Vervoer

Voor sporters, bedrijven, instellingen én particulieren!

 

Informatie

Elk jaar besteden de Amelander sportverenigingen veel geld aan de vervoerskosten aan de wal. Voor uitwedstrijden, trainingen of bijvoorbeeld incidentele schaatsdagen, zijn zij vaak afhankelijk van gehuurde personenbusjes of auto’s. SPA heeft het initiatief genomen om deze vervoerskosten te verminderen en schafte hiervoor vier 9 persoons taxibusjes aan. Deze busjes hebben een vaste parkeerplaats op de pier van Holwerd en worden tegen kostendekkende vergoedingen verhuurd gaan aan de sportclubs.

SPA heeft een subsidie gekregen uit het Iepen Mienskipsfûns en van de gemeente Ameland. Wagenborg Passagiers Diensten verzorgt het onderhoud en stelt gereserveerde parkeerplaatsen ter beschikking. Autobedrijf Bourguignon participeert ook in dit project.

De verenigingen Geel-Wit en Amelandia zijn de ‘grootverbruikers’ als het om taxibusjes gaat. Deze clubs krijgen gedurende het voetbalseizoen alle weekeinden de beschikking over de vier SPA busjes. Amelandia twee en Geel-Wit twee. Door de week, en buiten het voetbalseizoen ook de weekenden, zijn de busjes beschikbaar voor andere gebruikers.

Zie:  De Oertocht van Omrop Fryslân